A sherry egyedülálló, erősített bor, amit kizárólag Spanyolország déli részén, Jerez környékén készítenek. Egyedi készítési módja, ami a „solera” érlelési rendszerre épül, lehetővé teszi, hogy az évek során több évjárat borai keveredjenek, így az elkészült ital gazdag, összetett karaktert kap. A sherry különböző stílusokban létezik, az egészen száraztól (Fino) a nagyon édesig (Pedro Ximénez). Köztes típus a Medium Dry, ami enyhén édeskés, de még mindig friss és kiegyensúlyozott.
Ez a változat tökéletes azoknak, akik most ismerkednek az alkoholkülönlegesség világával. Az egyik legnépszerűbb és megbízható márka a Sandeman, ami évszázados hagyományaival a minőségi sherryk egyik legismertebb képviselője. A Sandeman Sherry Medium Dry elegáns, halvány borostyánszínű ital. Illatában dió, mazsola és enyhe vanília érezhető. Ízvilága kiegyensúlyozott, hiszen enyhén édeskés, mégis friss, enyhe fűszerességgel. Ez az ital kiváló aperitifként, de jól illik sajtokhoz, sonkához, sőt, egyes desszertekhez is.